Thursday, 20 June 2013

Posted by cikgu mat On Thursday, June 20, 2013
shaklee, vitamin e

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca.

InsyaAllah, hari ni saya nak share kepentingan vitamin E, lebih-lebih lagi untuk WANITA.

1. AWET MUDA

Vitamin E membuatkan si pengamal AWET MUDA kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. 

Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Mencegah pertumbuhan ABNORMAL sel terutamanya kanser. 

Pengalaman para ibu, apabila mengalami bengkak susu yang ketara, ambil dua biji vitamin E sudah memapu selesaikan masalah ini.

Nnamun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. 

Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Membantu KESUBURAN. 

Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan ini.

4. Membantu pengaliran DARAH lebih lancar. 

Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Mempercepatkan proses BAIK luka. 

Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata-rata ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Mencerahkan kulit.

Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. 

Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.


7. Mengurangkan KESAKITAN akibat pre-menstrual.


Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan itu kerana pengaliran darah yang baik dapat mengatasi masalah ini.

Rahsia lain… Vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark… ni kata Mommy Icha ~..

"baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun… saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea.."LASTLY BUT NOT LEAST ..apa bezanya vitamin E Shaklee dengan yang ada di pasaran/farmasi?

Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium.
________________

Inginkan konsultasi?
Hubungi saya melalui:

SMS/WhatsApp/Telegram: 019-2486694

Mohd Taufiq
Motivator Kesihatan & Kejayaan

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...