Monday, 1 July 2013

Posted by cikgu mat On Monday, July 01, 2013
Salam petang buat semua pembaca blog ini. Moga perkongsian petang ni bermanfaat buat semua..kerana cerita petang ini mengenai minuman hangat di musim jerebu dan musim hampir berpuasa ni. Bukan air milo atau horlicks tapi minuman tenaga Performance Drink Shaklee. Ia dijual dalam bentuk serbuk ala ala just tang. Lazat.  

Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 

Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee. Kenapa? kerana ia berbeza dengan jenama yang lain..bukan sahaja rasanya yang lazat, yg penting ia tak bergas dan atas sebab sebab dibawah:
Sangat hebat utk tubuh anda

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Jadi wahai kawan kawan, jangan pandang remeh kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut. Dan oh ya satu lagi, kalau anda mengalami haus terlampau, kulit bibir mengelupas atau rasa mual itu juga tanda2 badan sedang menghadapi tahap dehidrasi yang terlampau. jadi sila lah bancuh segelas Performance Drink hari ini. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi...Lebih2 lagi kita dah nak menghampiri bulan puasa, pastikan setin Performance Drink ada dirumah anda..

Segalanya tentang Performance Drink dan untuk diskaun istimewa, sila hubungi saya SEKARANG:

Call/SMS : 011-27819827 / 011-17565971

"HIDUPKAN UNTUK BERSYUKUR"

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...