Monday, 7 September 2015

Posted by cikgu mat On Monday, September 07, 2015
Anda nak rahsia SIHAT dan CANTIK? 
Takde rahsia pun.

Pastikan cukup keperluan VITAMIN C dalam badan setiap hari ye.

Sebenarnya untuk orang muda, vitamin C sudah cukup untuk menaikkan seri ayu di muka. 

Tak perlu kolagen, tak perlu berspa setiap bulan atau tak perlu bermasker setiap malam kecuali untuk suka-suka boleh lah.Tapi yang paling penting...KONSISTEN. Setiap hari ambil vitamin C secukupnya selama bertahun-tahun. Anda pasti sukar untuk jatuh sakit dan pastinya tahap kesihatan kulit anda pasti mengancam.

TAHUKAH ANDA??

» Manusia tidak dapat menghasilkan Vitamin C sendiri. Ia perlu diambil dari pemakanan seharian. Tetapi haiwan mampu menghasilkan vitamin C mereka sendiri. 

Contohnya, arnab mampu menghasilkan 18,000mg (18g) vitamin C!!

» Tambahan pula, Vitamin C adalah jenis larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari dengan kadar yang dibenarkan.

» Vitamin C yang memadai dari buah? Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. 

Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. 

Oleh itu, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit. 

Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada seluruh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

*********

Nak cara mudah dapatkan sumber Vitamin C yang terbukti selamat, semulajadi dan berkesan?

Semestinya pilihan anda SUSTAINED RELEASED VITAMIN C!!» Mengandungi ekstrak jagung yang mempunyai vitamin C yang tinggi. 

Kelebihannya juga, ia tidak memberi kesan sampingan kepada mereka yang mempunyai sakit gastrik yang boleh melukakan usus mereka berbeza dengan vitamin C yang diekstrak dari limau.

» Mengandungi 500mg vitamin C untuk setiap tablet. Kandungan ini berupaya memberi sel vitamin C yang mencukupi selama 5 jam!

» Vitamin C diakui mengurangkan stress yang memberi kesan kepada pengecutan salur darah yang sangat bahaya untuk kesihatan motor utama manusia iaitu otak.

Kebiasaannya, semasa pengambilan vitamin C, stress aka berkurangan secara perlahan-lahan dan ini memberi kesan positif kepada aktiviti kerja buat seharian.

» Sistem Sustained Release melepaskan vitamin C secara beransur-ansur.

Setiap jam 100mg dilepaskan dalam darah secara automatik. Mesti anda tidak pernah mendengar teknologi ini?

Ya. Ia adalah teknologi terhebat Shaklee yang tidak ada pada supplemen yang lain!

Anda ingin mencuba? Hubungi saya SEGERA!

Mohd Taufiq
019 2486694

*Bagi yang tidak keberatan untuk share pengetahuan ini bersama orang lain, sila tekan butang LIKE di atas post ini untuk SHARE bersama rakan-rakan. Semoga ia menjadi manfaat untuk semua rakan-rakan anda yang memerlukan post ini dalam usaha untuk hidup lebih sihat, ceria dan bahagia. 

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...