Tuesday, 8 September 2015

Posted by cikgu mat On Tuesday, September 08, 2015
Assalamualaikum buat semua visitor wafiqulya. 
Semoga terus sihat sejahtera, kaya dan berjaya.

Mesti korang tertanya-tanya apa projek 'Korang Tau Tak?' kan?

Projek ni semalam dicadangkan oleh super grandmaster dalam organisasi Jutawan Shaklee ni untuk beberapa tujuan. Tujuan yang baik semestinya!

Bulan ni (September '15) promosi ESP sedang berjalan.
Nak? PM saya segera!

Setiap bisnes mesti adapt kepada perubahan suasana terutamanya dalam menentukan teknik pemasaran yang bersesuaian.

Salah satunya, cara inilah!

'Did you know?'

Pernah dengar tak caption ni?

Selalunya berkaitan fakta yang ramai orang tak tau. Bila kita terbaca sekali, lepas tu mesti kita tercari-cari lagi apa fakta seterusnya. Betul..betul?

Jika setiap hari atau setiap minggu sentiasa ada update fakta-fakta baru pada Fb atau page atau blog, pasti kita follow dengan perasaan teruja.


Dari perkataan inilah diterjemahkan kepada 'Korang tau tak?' dalam bahasa kita dan lebih catchy untuk rakan-rakan mengikutinya.

PENGISIAN

Tapi.....projek ni hanya dibuat oleh ahli Shaklee di bawah group Jutawan je. Best ke best?

Kalau korang jadi ahli dalam group ni, macam-macam aktiviti ada hatta dalam bab-bab marketing ni pun ada. 

Mesti korang rasa beruntung sebab tak perlu berbisnes seorang diri tanpa ada panduan mentor dan langgar dinding banyak kali. Semua dah ada guide, hanya ikut dan amal-amalkan.

Contoh dalam bentuk ayat (post FB)

Lupa pula pengisiannya. Maafkan saya.

Pengisiannya dalam bentuk ayat berfakta, poster dan diviralkan melalui media sosial seperti Fb, Twitter dan Instagram.

Fakta-fakta tersebut boleh sahaja berkaitan fakta produk dan kelebihan Shaklee atau fakta selainnya yang berunsurkan kesihatan.

Dah berkongsi kebaikan dan kelebihan supplemen, tentulah bidang health & wellness sebagai base utamanya.

Hashtag kami #kttshaklee atau #korangtautak. Siapa terjumpa, sila letakkan pada komen, saya ada hadiah misteri untuk anda.


Contoh dalam bentuk poster.
Kalau korang nak tau apa fakta-fakta menarik dari saya, silakan follow fb saya. Jangan malu dan segan. 

Kalau teringin untuk bersilaturrahim, add je friend. Pasti saya menerimanya dengan tangan terbuka. 

FB saya: Ahmad Taufiq

Ok sampai di sini dulu perkongsian kali ni. Lain kali kita berjumpa lagi di lain post.

*Bagi yang tidak keberatan untuk share pengetahuan ini bersama orang lain, sila tekan butang LIKE di atas post ini untuk SHARE bersama rakan-rakan. Semoga ia menjadi manfaat untuk semua rakan-rakan anda yang memerlukan post ini dalam usaha untuk hidup lebih sihat, ceria dan bahagia. 

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...