Thursday, 12 November 2015

Posted by cikgu mat On Thursday, November 12, 2015
Assalamualaikum semua pengunjung wafiqulya. Didoakan agar semua dalam keadaan sihat, kaya dan berjaya, dunia dan akhirat hendaknya.

Niat hari ni, nak berkongsi testimoni baik punya dari salah seorang pelanggan merangkap bekas pelajar saya dulu dari penggunaan set supplemen tenaga. 


Nama popularnya juga, set optimum. Terdiri daripada multivitamin (Vita-Lea), B Complex dan Vitamin C. Kebiasaannya saya akan cadangkan pelanggan untuk add on Ostematrix.

Ringkasnya, multivitamin memberian nutrisi asas yang diperlukan oleh tubuh sebanyak 28 jenis nutrisi.

B Complex pula lebih banyak bertindak pada saluran darah. Ia meluaskan saluran darah hingga darah dapat bergerak dengan lebih cepat dan mudah. Badan akan menjadi lebih rileks hingga tidak terasa penat dan fikiran pun lebih lapang.

Darah yang mengalir dengan baik sangat penting untung mengimbangi kesibukan luaran kita dengan persediaan dalaman untuk menguruskannya.

Ramai orang tidak merasakan kesan kesibukan dan perahan otak dan tenaga fizikalnya dalam jangka masa panjang akan mengakibatkan masalah kesihatan yang serius kepada tubuh dan otak.

Betapa ramai yang telah pencen telah merasai simptom dan penyakit-penyakit kritikal akibat kesibukan terdahulu dan kegagalan dalam penjagaan kesihatan.

supplemen, tenaga, energi

Vitamin C pula bertindak untuk boost imuniti badan dan mengawal kelembapan kulit dan tubuh supaya tidak dehidrasi dalam masa yang lama. 

Dehidrasi inilah yang menyebabkan pelbagai penyakit kulit seperti jerawat, jeragat dan lainnya datang tanpa berjemput. 

Akibatnya, ramai di antara kita yang sentiasa sibuk, cepat kehilangan tenaga dan menyebabkan kita kelihatan lebih tua dari umur sebenar.

Malu dan segan kan bila orang tersalah meneka umur kita?

Jika angka umurnya menurun, banggalah sikit, tapi jika angka umurnya lebih dari sebenar.....rasa nak makan je orang yang meneka tu.

Ostematrix sangat bagus untuk tulang dan saraf terutamanya kerja yang bersifat fizikal. 

Lebih banyak berjalan, bergerak, berdiri sehari-hari sangat memerlukan kalsium yang mencukupi supaya tidak membebankan tulang dan saraf kita.

1000mg kalsium sehari adalah sangat mencukupi untuk seharian kita bekerja.

Dan ini testimoni setelah sebulan penggunaannya.


Amacam. Best ke sangat best kesannya?

Saya dulu pun bermula kenal-kenal supplemen dengan set tenaga ni. Memang sehari sahaja terus jatuh cinta.

Kesannya terus boleh dirasai serta merta dalam hari yang sama. 

Ketika itu baru faham bahawa tubuh tidak dapat berfungsi sebaiknya jika kekurangan nutrisi pada tubuh.

Alhamdulillah, dapat bantu lagi seorang insan memperbaiki dan upgrade kesihatannya. Semoga ada balasan yang baik di sisiNya nanti.

Anda mahu mencubanya? Hubungi saya segera. Jangan menangguh-nangguh perkara baik, nanti terus terlupa kerana telah selesa 'sakit'.

*Bagi yang tidak keberatan untuk share pengetahuan ini bersama orang lain, sila tekan butang LIKE di atas post ini untuk SHARE bersama rakan-rakan. Semoga ia menjadi manfaat untuk semua rakan-rakan anda yang memerlukan post ini dalam usaha untuk hidup lebih sihat, ceria dan bahagia.

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...